Dininsida vision

Vår vision, så utvecklas den

För ett år sedan var det ännu ett par månader kvar till inflyttningen i våra lokaler på Stortorget. Det har varit en spännande, utmanande och fantastisk tid sedan dess.

Dininsida formas och mognar och blir till mycket mer än vi kunde föreställa oss från början.

När Enterprise Magazine hörde av sig för ett par månader sedan blev jag glad. Det är en tidning som skriver om småföretag som på något vis sticker ut. De hade fått nys om vår mottagning och var nyfikna. När de bad om en intervju fick det mig att samla ihop året och försöka förklara den vision som legat till grund för Dininsida.

Vår vision är enkel och tydlig

När vi startade Dininsida var det för att kunna expandera idén om vad en psykoterapimottagning skulle kunna vara. Vår vision är en mottagning som ser till klientens bredare helhet och verkar för en hållbar och långsiktigt verkande psykoterapi. Bra psykoterapi för alla, helt enkelt.

Önskan har varit att skapa en mottagning som upplevs som en helhet både av klienten och av oss som arbetar här. Jag ville få olika former av terapi att samsas under samma tak. Från familjeterapi till KBT, från traumaterapi till kroppsbaserade terapier och Mindfulness. Vid köksbordet innan allt drog igång diskuterade vi också hur bra det skulle vara med Yogapass och kursverksamhet i samma lokaler.

Visionen är en mottagning som ser till klientens bredare helhet och verkar för en hållbar och långsiktigt verkande psykoterapi. Bra psykoterapi för alla, helt enkelt.

Fina medarbetare

Jag sökte medarbetare som hade ett nyfiket sätt att se på arbetet som psykolog/psykoterapeut, som var öppna för nya metoder men som också hade utbildning och erfarenhet som gör att man kan sovra på ett förnuftigt sätt.

Konsten att vara flexibel i val av terapeutisk metod när terapin fördjupas och närmar sig kärnan, ställer också höga krav på terapeutens närvaro, erfarenhet och förmåga till intoning på klienten och dennes problematik.

Idag har vi varit igång i tre kvartal och på mottagningen hittar du nu kompetenta, medvetna och närvarande medarbetare precis som vi hade tänkte oss. Samarbetet är roligt, kreativt och vi har en stimulerande arbetsplats och en mottagning som förhoppningsvis kommer göra skillnad i branschen.

På gång

Just nu arbetar vi med att få fart på vår nya terapiform, brevterapi och planerar en informationskampanj så snart vi får tid och tillräcklig budget. Hittills har det visat sig att brevterapin är både snabbare och betydligt mer effektiv än vi anade när vi drog igång den. Det är synd att inte fler hittar till den.

Nytt bokningssystem

För bara några dagar sedan öppnade vi ett nytt system med en klickbar kalender för tidsbokning där man bokar  direkt: dininsida.se/tidsbokning

Denna spontanbokning ger klienterna möjlighet att själva boka en tid om läget känns akut eller om man bara vill pröva på. För terapeuten är det mycket enkelt att snabbt lägga ut återbudstider eller någon enstaka tid för Skypeterapi om man jobbar hemifrån.

Det här förbättrar tillgängligheten för både klienter och teraputer, vilket är jättebra eftersom många nya klienter snabbt vill hitta en tid.

I samma veva har vi gjort det möjligt för terapeuterna att donera tider till klientgrupper som har det sämre bemedlat. En vision som Björn Granberg skrev om i höstas. I första hand satsar vi på familjer som har flyktingar boende i hemmet.

Vi kommer utvärdera denna tjänst under den närmaste tiden och se hur den kan utvecklas. Förhoppningsvis kan vi få många fler terapeuter att ansluta sig.

Framtiden ser ljus ut för Dininsida, vår vision formas och blir till, och det gör mig både glad och stolt!

/Kristina

Ps: Är du nyfiken på artikeln i Enterprise Magazine, läs den här: Få rätt behandling anpassad för dig!

1 reaktion på ”Vår vision, så utvecklas den”

  1. Björn Granberg

    Ser fram emot att fira ett år med Dininsida! Denna gång ska jag vara med på festen tänkte jag 🙂

Kommentarer är stängda.