Över 20 artiklar om självhjälp – plus tester och övningar.

Nu har vi över artiklar för självhjälp innehåller råd och erfarenheter avsedda för dig som vill hjälpa dig själv på egen hand, eller kanske måste av ekonomiska eller andra skäl.

Artiklarna är faktagranskade av erfarna leg. psykoterapeuter eller psykologer.

Du har gjort allt du kan för att hjälpa dig själv på egen hand och dessutom tagit hjälp av nära och kära och ändå får du inte ihop det. Då kan det vara dags att söka professionell hjälp. Psykoterapi är sannolikt den tryggaste och bästa grund du kan skaffa inför ett förändringsarbete.

De flesta som funderar på att börja i psykoterapi brukar ganska snart ställas inför två viktiga frågor: För det första, hur hittar man rätt psykolog? – och för det andra vilken psykoterapi är bäst för mig?

Rätt psykolog/psykoterapeut är oftast en fråga om personlighet. Hos oss för du ett kostnadsfritt inledande telefonsamtal med en psykoterapeut. Där kan du ställa frågor och berätta om vad du föredrar. Du får också hjälp att hitta en psykolog med rätt kompetens.

Beträffande vilken psykoterapi som är bäst, så bör inte det vara avgörande för valet av psykoterapeut. De flesta terapeuter  anpassar terapin till klientens problematik.

Att läsa på och skaffa dig en grundläggande kunskap om olika metoder – särskilt om du vill  med enbart självhjälp – är bra eftersom det snabbt ger en förståelse för hur vi fungerar som människor och hur mycket vi faktiskt kan påverka vårt eget mående.

Det finns många olika psykoterapeutiska metoder som utvecklats för behandling av specifika problem. Det finns också breda generella metoder som också är bra för behandling av specifik problematik.

På Dininsida har vi mött tusentals klienter och har stor erfarenhet av att tillsammans med varje klient utforma en terapi som är flexibel och rätt anpassad för just de behov klienten har.

Saknar du något?

Tipsa oss gärna om det är något särskilt du vill ha råd eller fakta kring. Maila ditt önskemål till skriv@dininsida

Av Björn Granberg 12 sept 2016. Uppdaterat 28 maj 2018.