Vår stora vision och ovanliga historia

Kristina Pettersson och Björn Granberg
Kristina Pettersson och Björn Granberg grundade tillsammans företaget Dininsida 2014

Idén till Dininsida växte fram våren 2013 under en serie köksbordssamtal mellan Björn Granberg och Leg. psykoterapeuten Kristina Pettersson.

Björn och Kristina hade tidigare varit medgrundare till Stockholms Psykoterapimottagning, men kände efter ett par år att de ville utvecklas mer än de övriga.

Dininsida grundades 2014 och verksamheten startade i februari 2015 i nyrenoverade lokaler på Stortorget i Stockholm.

Visionen var mer än bara psykoterapi

Visionen ända från början var att utveckla sättet att bedriva psykoterapi till något som innehöll ett bredare och mer öppet synsätt än vad som är vanligt. Vi ville ta in helheten och möta varje människa där hon befinner sig. Vi ville bedriva psykoterapi men samtidigt låta kroppen få vara med i yoga, dansterapi och terapiformer som utgår från kroppen och inte bara psyket.

Vi ville också få ner priset så mycket det går och se vad vi kan göra med webben med bibehållen kvalitet och en möjlighet att nå fler.

När Dininsida öppnade hemsida första gången var det mycket ovanligt att psykoterapeuter skyltade med vad de tog betalt. Vi ville ändra på det – och det gick, det tog inte lång tid för branschen att fatta galoppen.

Vi har funderat mycket på hur internet bäst kan användas för bra långsiktigt verkande psykoterapi, vilket ledde till att vi utvecklade Brevterapi tillsammans med Karin Holgersson. Karin är en av de med mest erfarenhet av terapi via skrift, och varit med och utveckla liknande system på 1177 Vårdguiden och Nationella hjälplinjen (lades ner 2019).

De medarbetare som sökte sig till oss hade redan från början ett nyfiket sätt att se på sitt arbete som psykolog/psykoterapeut, de har var öppna för nya metoder och kamratskap och stöttning har varit fantastisk. Vi är mycket glada och stolta över våra medarbetare.

Alla som arbetat och arbetar hos Dininsida förtjänar att veta att vi är oerhört tacksamma och skyldiga dem ett stort tack. Vi är också tacksamma för det förmånliga hyresavtal vi fick av Stockholms Stadsmission när vi tecknade hyreskontraktet 2013. Tack för att ni trodde på oss, och för att ni hjälpte oss bidra till en bättre värld.

För oss bägge har Dininsida inneburet ett stort risktagande eftersom vi inte haft något kapital eller offentligt stöd i ryggen.

Kristina driver idag Dininsida där hon också tar emot klienter. Björn har tagit visionen vidare med Mentabee, som erbjuder alla former av terapi online, även gruppterapi och kurser i mental hälsa.

Björn och Kristina, 2022