Kundaliniyoga

Kurs i yoga med fokus på lugn och stresshantering

Helene Wingås berättar om sin kommande kurs i kundaliniyoga på Dininsida.

Kundaliniyogan ger ett inre lugn, balans och minskad stress. I kursen för jag för första gången någonsin samman kundaliniyoga med de kunskaper och erfarenheter jag har med mig från mitt arbete som sjukgymnast inom psykiatrin.

Metoderna jag tar med mig in i yogan är framför allt Basal Kroppskännedom, Mindfulness och Somatic Experiencing. Med den erfarenhet jag har vet jag att dessa metoder kompletterar yogan på ett mycket bra sätt.

Jag har sett fram emot att skapa denna kurs under lång tid, och det känns både nytt och spännande att nu få tillfälle att komplettera yogan med några mer undervisande moment.

Yogan i sig har mycket visdom och många fantastiska tekniker som leder till lugn och harmoni, men med de metoder jag för in i den här kursen får jag ännu större möjligheter att lära ut det som är viktigast att förmedla.

Störst vikt ligger på att träna kontakten inåt och att förstärka kontakten med kroppen. Detta gör det möjligt för oss att skapa en plats där vi kan få vara inkännande för kroppens behov och längtan.

Har vi inte tillgång till kroppen, har vi inte heller tillgång till oss själva.

Det stod klart för mig ganska tidigt i mitt liv att en stor del av mitt livssyfte är att jobba med att vägleda människor till en djupare upplevelse av, och kontakt med kroppen. Det är i kroppen vi upplever och känner. Kroppen uttrycker hur vi mår. Har vi inte tillgång till den, har vi inte heller tillgång till oss själva.

Resan dit har naturligtvis gått genom mitt eget arbete med att hitta sätt att fördjupa kontakten med med mig själv och med min kropp. Det har varit, och är fortfarande en spännande och krokig resa som ständigt tar mig till nya platser och upplevelser.

Snart kursstart!

Jag har haft stor glädje av mina egna erfarenheter i mitt arbete och kan verkligen ärligt säga att jag är lycklig och tacksam över att kunna jobba med det jag älskar mest!

Nu riktigt längtar jag efter att få köra igång kursen och att få dela med mig av det jag har att ge! Jag ser också fram emot att få träffa er som vill vara med och även att få skapa kursen så den kan anpassas till de behov som ni uttrycker.

Det känns jättekul och spännande att äntligen komma till skott med något som jag så länge velat göra!

Hjärtligt välkomna!
Helene