Kristina Pettersson
Leg. Psykoterapeut, Grundare

Kristina Pettersson

Leg. psykoterapeut

Kristina arbetar kognitivt med KBT, psykodynamiskt och kroppspsykoterapeutiskt. Hon är en erfaren terapeut som möter dig där du befinner dig med din specifika problematik. Helheten kropp, tanke, känsla och själ finns alltid med.

Tar emot enskilda och par
Besök (Stortorget 3, Gamla Stan)
Videosamtal

Skicka SMS
Ring 08-684 41 444
Öppna ett kontaktformulär
Bokningskalender

Lediga tider

Just nu är kalendern för direktbokning inte tillgänglig. Kontakta oss istället via E-post eller ring.

Mer om Kristina

Biografi

Det som utmärker mitt arbetssätt är att jag jobbar utifrån helheten. De fyra grunderna kroppen, känslorna, tanken och själen är alltid med.

Kroppen är antagligen det vi försummar mest idag, det insåg jag redan när jag utbildade mig till dansterapeut för länge sedan. Där sitter mycket av vårt psykiska bagage, när vi förstår det har vi också en nyckel att lösa många av våra problem.

Har vi exempelvis varit med om traumatiska händelser så är det nödvändigt att förstå hur livshändelser, tankar och känslor i kroppen hänger ihop för att kunna lägga det bakom oss.

Lotusblomma

Mindfulness har tagit mig vidare på den vägen. Där finns oerhört många värdefulla verktyg som jag gärna tar med mig in i terapirummet. Enkla opretentiösa övningar som man lätt tar med sig i vardagen för mer närvaro och kontakt med det som är väsentligt på riktigt.

Min legitimationsgrundande psykoterapeututbildning är relationellt inriktad. Det betyder att relationen här och nu i rummet har stor betydelse för arbetssättet. Jag har en ganska bred bakgrund som gör att jag kan anpassa min verktygslåda till dem jag möter både individuellt, med par och med grupper.

Dininsida ligger mig varmt om hjärtat, delvis för att jag själv är grundaren till mottagningen, men framför allt för att stämningen här är precis så som jag tycker att den ska vara på en psykoterapimottagning. Det gläder mig, för vägen hit har inte varit enkel. Det är en tillåtande kreativ atmosfär och vi som jobbar här har alla gedigna kunskaper och förmågan att sålla och välja det mest verksamma för sina klienter.

Utbildning och specialkompetenser

Blogginlägg