Laddar kurser

« All Events

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Självmedkänsla – en gruppkurs

1 jan

- 4200kr

OBS: DENNA GRUPP STARTAR NÄR TILLRÄCKLIGT MÅNGA ANMÄLT SIG! ANMÄL DIG NEDERST PÅ SIDAN.

Har du lätt att visa medkänsla mot andra, men svårare att visa medkänsla med dig själv? Du kanske har en självkritisk inre röst som driver dig framåt, men kan den också hindra dig?

Med självkritik ökar vår inre stress och vi får svårare att se öppet på våra möjligheter. I grupp med andra kan vi utforska hur vi kan stärka känslor av samhörighet och lugn. Vi övar oss i empati och i en icke-dömande inställning till oss själva och våra utmaningar. Vi prövar att lyssna på den inre medkännande rösten och ser om det är möjligt att acceptera både våra svårigheter och våra styrkor. Vi upptäcker kanske hur våra mönster upprepar sig och vad vi kan göra för att bryta dem. Hur förändras vårt känsloliv när vi är mindre dömande och mer medkännande med oss själva?

En kurs löper i 8 veckor, varannan vecka, vardagskvällar mellan 18 – 20. Gruppen består av 8 – 12 deltagare och gruppledare är Ylva Kurtén, leg psykolog och utbildad i Compassionfokuserad terapi (CFT) på CFT – institutet i Malmö samt av Fredrik Gunnarsson, leg psykolog med stor erfarenhet av arbete med känslobaserad kommunikation hos individer, grupper och organisationer.

Kostnad 4200 kr för 16 timmar inklusive material.

Kursen bygger på Compassionfokuserad terapi (CFT) och innehåller mindfulnessövningar, enkla visualiseringstekniker, skrivövningar och tid för reflektion. Du uppmuntras till eget övande mellan gångerna. Genom självmedkänsla i grupp kan vi lugnt undersöka vad svårare känslor har för mening, vi lär oss mer om vad stress gör med oss biologiskt och får övning i olika tekniker för ökad självkännedom och empati. Kursens många övningar ger en god grund för att på egen hand fortsätta låta sig ledas av ökad medkänsla.

CFT – Compassionfokuserad terapi

Terapin har utvecklats av professor Paul Gilbert vid Derby universitet i England. I sitt arbete som psykolog har han märkt att skam och självkritik kan vara svåra hinder i en terapi. Han utvecklade CFT för att arbeta fokuserat med just dessa svåra känslor. Gilberts CFT och hans modell för hur våra olika känsloreglerande system påverkar oss kommer att ligga till grund för kursen.

Gruppkurs i självmedkänsla – intresseanmälan

Intresseanmälan är ej bindande

0 platser kvar innan kursen startar

Kursen är fullbokad

Detaljer

Datum:
1 jan
Pris:
4200kr
kurs kategori:

Arrangör

Ylva Kurtén

Plats

Dininsida psykoterapi
Stortorget 3, 1tr.
Stockholm, 111 29 Sverige
+ Google Map

Detaljer

Datum:
1 jan
Pris:
4200kr
kurs kategori:

Arrangör

Ylva Kurtén

Plats

Dininsida psykoterapi
Stortorget 3, 1tr.
Stockholm, 111 29 Sverige
+ Google Map