Bloggar med råd och tips

Det här är en arkivsida som samlar alla blogginlägg med etiketten Råd och tips.

Inlägg

Självacceptans leder ofta ett förändringsarbete

Självacceptans leder förändring

/
Självacceptans handlar om mod att våga se sig själv, känna sina känslor, mod att lyssna - och mod att agera utifrån en mer sann bild av sig själv.
tio löften du klarar att hålla

Tio löften som du klarar att hålla

/
Tio löften till dig själv som du klarar att hålla. Några enkla tips på små förändringar som ger stora resultat utan större ansträngning.
fysisk aktivitet på recept kan vara dans

Fysisk aktivitet på recept - kan vara dans

/
Metoden heter Fysisk aktivitet på recept (FaR) och är en behandling bland alla andra. Precis som med ett recept på läkemedel. Ges med fördel mot depression.
leva passionerat av Eva Sanner

Passionskoden - att leva passionerat och hängivet

/
Författaren och psykoterapeuten Eva Sanner gästbloggar på Dininsida. Här bjuder hon på ett utdrag ur sin kommande bok, leva passionerat och hängivet, som utkommer 2016.

Brevterapin utvecklar skrivterapi till ny terapiform

/
På Dininsida utvecklar vi brevterapi, en terapiform som är helt ny och mycket spännande. Den riktar sig särskilt två olika klientgrupper.

Kurs i yoga med fokus på lugn och stresshantering

/
Jag har sett fram emot att skapa denna kurs under lång tid, och det känns både nytt och spännande att nu få tillfälle att komplettera yogan med några mer undervisande moment.
en perfekt partner

En perfekt partner

/
Är det naivt att vilja ha en perfekt partner? - antagligen. Jag googlade för att finna svar men fann inget. Däremot hittade jag en hel som verkar visa att trenden att byta partner växer till sig.
fem karaktärsstyrkor

Fem karaktärsstyrkor grunden för en positiv upplevelse

/
I positiv psykologi använder man "Values In Action" för att kartlägga våra inre karaktärsstyrkor och dygder. Gör testet för att finna dina karaktärsstyrkor!
Retreat psykolog

Vad en retreat i Värmland har med psykoterapi att göra

/
Ordet retreat betyder reträtt, att retirera, att lämna sin invanda plats och ta sig någon annanstans. Jag har haft förmånen att vara tio dagar på retreat i Värmland.

Ny bok: Jag tror jag måste prata med någon

/
Vi har tittat i en ny bok av Jenny Rickardsson: ”Jag tror jag måste prata med någon”, där hon ger svar på frågor som man ofta ställer sig om man vill gå i terapi.