Kristina Pettersson Dininsida Stockholm

Dininsida öppnar ny psykoterapimottagning i Stockholm

ca 2 min

Dininsida öppnar snart dörrarna till sina nya lokaler på Stortorget 3 i Gamla Stan. In i det sista målas och fixas det för att ge plats för en helt ny sorts psykoterapimottagning.

Hantverkarna fejar i stora mötesrummet.

Hantverkarna fejar i stora mötesrummet.

Än ligger det skyddspapp på golven och flera ställningar står uppställda för att målarna ska nå ända upp till taken med de vackra stuckaturerna. Överallt målas och fejas det.

Lokalen vätter ut mot Börshuset, Nobelmuséet och Stortorget och den bleka vintersolen flöda in genom de höga spröjsade fönstren. De stora ljuskronorna som den förre världen så vänligt lämnat kvar är än så länge inpackade för att skyddas under renoveringen.

Här på 204 kvadratmeter i det Grillska Huset i Gamla Stan i Stockholm flyttar Dininsida in den första mars.  Psykoterapeuten Kristina Petterssons vision om att samla och integrera olika psykoterapeutiska inriktningar blir verklighet efter mer än ett år av intensivt planerande.

När alla dörrar är på plats kommer här att finnas åtta samtalsrum, väntrum och ett stor samlings- och konferensrum på hela 40 kvadratmeter.

– Jag gillar redan att vara här, säger Kristina Pettersson. Alla byggjobbare är så glada och det känns redan så positivt.

Renoveringen har tagit extra tid för att huset har anor sedan medeltiden. En antikvarie har därför varit på plats och övervakat all renovering. Till exempel har man hittat björknäver mellan plankorna i golvet, ett gammalt sätt att ljud-och fuktisolera.

Varje förändring som gjorts har övervägts noggrant och vissa färger har målats på ett speciellt sätt för att behålla det historiska. Här och var tidstypiska detaljer kvar som ger särprägel och skönhet till lokalen.

Grillska huset har ägts av drottning Kristina som regerade på mitten av 1600-talet. Under hennes tid i Rom köptes huset av guldsmeden Anthony Grill den yngre (1640-1703).

Den Grillska släkten, som alltså gett huset dess namn, ägde huset fram till i början av 1800-talet. Numera ägs hela fastigheten på Stortorget 3 av Stadsmissionen. I markplanet drivs konditori och restaurang, och i det som  tidigare var deras kontor flyttar nu DinInsida in.

– Lokalen är formad med möjlighet till att gå runt utan långa korridorer. Med dess öppenhet och ljus bjuder den in till utveckling och välmående. Det är en varm lokal som jag tror stöttar de inre processer vi arbetar med.

Att Stadsmissionen drivit sin fina verksamhet här gör det ännu bättre. Lokalerna är redan inkörda på att värna om människors bästa.

0 Kommentarer

Kommentera

Ställ en fråga, kritisera eller dela med dig av dina erfarenheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *