videospelande förbättrar inlärning visar forskning

Videospelande förbättrar inlärningsförmågan och andra nyheter

ca 2 min

Ny forskning om mental hälsa och kognitiv förmåga. Bland annat: I en inlärningstävling lät neuropsykologer vana videospelande personer tävla mot personer som inte har för vana spela videospel.

Personlig ego-utveckling?

ca 3 min

Gästbloggare Evalena Andersson ställer frågan vad som händer när vår personliga utveckling får för stort fokus. Blir det en ego-utveckling där empati glöms bort?

Självacceptans leder ofta ett förändringsarbete

Självacceptans leder förändring

ca 2 min

Självacceptans handlar om mod att våga se sig själv, känna sina känslor, mod att lyssna – och mod att agera utifrån en mer sann bild av sig själv.

dininsida vison

Vår vision, så utvecklas den

ca 3 min

Kristina Pettersson berättar om hur Dininsida kom till. – Vår vision är att se till klientens helhet. Långsiktigt hållbar psykoterapi är vårt fokus.

tio löften du klarar att hålla

Tio löften som du klarar att hålla

ca 5 min

Tio löften till dig själv som du klarar att hålla. Några enkla tips på små förändringar som ger stora resultat utan större ansträngning.

fysisk aktivitet på recept kan vara dans

Fysisk aktivitet på recept – kan vara dans

ca 3 min

Metoden heter Fysisk aktivitet på recept (FaR) och är en behandling bland alla andra. Precis som med ett recept på läkemedel. Ges med fördel mot depression.

leva passionerat av Eva Sanner

Passionskoden – att leva passionerat och hängivet

ca 3 min

Författaren och psykoterapeuten Eva Sanner gästbloggar på Dininsida. Här bjuder hon på ett utdrag ur sin kommande bok, leva passionerat och hängivet, som utkommer 2016.

Posttraumatisk stress. Syrisk pojke från Aleppo i ambulans

Gratis psykolog för flyktinghjälpare – idé värd att pröva

ca 3 min

Jag är på IS-café i Nacka och diskuterar Islamiska Staten och flyktingarna från Syrien. Det är intressant, och det ger mig en idé..

inriktningar psykoterapi ylva kurten psykolog

Stor öppenhet inför olika inriktningar av psykoterapi

ca 2 min

Jag är nytillkommen kollega och Leg. psykolog på mottagningen Dininsida. Det som lockade mig till hit, var den uttalade öppenheten inför olika metoder och inriktningar av psykoterapi.

Brevterapin utvecklar skrivterapi till ny terapiform

ca 4 min

På Dininsida utvecklar vi brevterapi, en terapiform som är helt ny och mycket spännande. Den riktar sig särskilt två olika klientgrupper.